Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

imagine the microkipio cityΈνας κόμβος επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και μελετητών εξειδικευμένων ειδικοτήτων. !

Mε δεδομένο ότι στο σύνολο των πολιτών υπάρχει όλη εκείνη η δυναμική, η οποία μπορεί να διαμορφώσει το αστικό τοπίο και τους τόπους της χώρας, ικανοποιώντας ανάγκες και επιθυμίες της κοινωνίας.
Με δεδομένο ότι υπάρχουσες και αξιόλογες πρωτοβουλίες, δράσεις, έργα, μπορούν να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπό τους στον τόπο και την κοινωνία με την προϋπόθεση της συνεργασίας και του στρατηγικού σχεδιασμού.
Το Imagine the City συγκροτείται για να αποτελέσει μια "δεξαμενή σκέψης" μέσα στην οποία επινοούνται, αναπτύσσονται και υποστηρίζονται ενέργειες, δράσεις και έργα.
Αναζητούνται ευέλικτες τακτικές και συνεργασίες, οι οποίες ευνοούν ιδέες και οράματα και διαμορφώνουν αφορμές υλοποίησης έργων.
Σκοπός
η ανάδειξη της ταυτότητας του τόπου και
η αστική αναγέννηση των ελληνικών πόλεων।"Φαντάσου την πόλη Αγ.Δημήτριος 2011"
Τον Νοέμβριο 2011 πραγματοποιείται η έκθεση «Φαντάσου την πόλη: Αγ.Δημήτριος 2011» στον εκθεσιακό χώρο του Δικτύου Εθελοντών Αγ.Δημητρίου, όπου θα παρουσιαστούν αρχιτεκτονικές και καλλιτεχνικές προτάσεις, οι οποίες αφορούν στον Αγ.Δημήτριο (Μπραχάμι) Αττικής, προσκαλώντας κατοίκους και φορείς να φανταστούν το αστικό τους τοπίο.


Το «Φαντάσου την πόλη: Αγ.Δημήτριος 2011» εγκαινιάζεται το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στον εκθεσιακό χώρο του Δικτύου Εθελοντών Αγ.Δημητρίου.
Η έκθεση θα διαρκέσει από 4 έως 13 Νοεμβρίου 2011 και στα πλαίσια της θα φιλοξενηθούν παράλληλες δράσεις
। Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: http://www.imaginethecity.gr/#2094792/--2011

Το
microkipio συμμετέχει στην έκθεση το Σάββατο 12/10/11-18:00 , παροτρύνοντας τους πολίτες να φανταστούν ένα ανθισμένο αστικό τοπίο... http://www.youtube.com/watch?v=YbEnUaw3HNI

σχετικοί σύνδεσμοι:

http://www.imaginethecity.gr/

http://platform.imaginethecity.gr/index.php

https://www.facebook.com/pages/Imagine-The-City/103749233023217
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου